GenelSağlık Haberleri

Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağı ,Sarı Kantaron Yağı Faydaları

Siz değerli okurlar için sarı kantaron yağı hakkında bir yazı hazırladım. Sarı kantaron yağı faydaları nelerdir, neden kullanılır, neye yarar gibi sorulara cevaplar aradım. Sarı kantaron yağı İbrahim Saraçoğlu sayesinde duyuldu ve bu üne kavuştu. Fakat esasında atalarımız zaten sarı kantaronun mucizesini biliyorlardı ve kullanıyorlardı. Sizlere yazımda bu noktada detaylı bir bilgi akışı sağlayacağım, umarım faydalı olur. İyi okumalar.

Sarı Kantaron Yağı

 

Sarı Kantaron Yağı hafif depresyon rahatsızlıklarında, strese bağlı hastalıklarda şikayetleri azaltıcı özelliklere sahip bir bitki yağıdır. Haricen masaj yağı olarak kullanıldığında romatizmal bazı hastalıklar için iyileştirici etkisi olduğu kadar, iyileşmesi güç yara ve yanıkların tedavisinde de başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Özellikle bebeklerde sık görülen pişiklerin iyileştirilmesinde son derece güvenli bir seçenektir. Aynı zamanda antiseptik özellikler içeren sarı kantaron yağından mikrop öldürücü dezenfektan niteliğinde de faydalınabilinir. İltihapları önler. Yaralardan kaynaklanan ağrılı durumları engeller. Damarlar üzerinde büzücü etkilere sahip olduğundan kanama durdurucu olarak kullanılmaktadır.

Sarı Kantaron Yağı Faydaları

 

Sarı Kantaron Yağı FaydalarıSarı Kantaron Yağı hücreleri yeniler. Bu yüzden özellikle yanık yaralarında kullanılması tavsiye edilir. Bu özelliklerinin yanı sıra iyileşmesi güç her tür çıban, ya da açık yaralar için sarı kantaron yağı düzenli olarak kullanıldığında yara iyileşmesini hızlandırmaktadır. Küçük bebeklerde güvenle kullanılır, çünkü bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Pişiklerin yanı sıra bebeklerde karın ve gaz sancısını giderici özelliği de kullanımını arttıran uygulamadır. Güneş yanıklarında da güvenle kullanılabilir. Masaj yağı olarak kullanıldığında hafif depresyonlar, anksiyeteler, endişe, korku umutsuzluk ve kaygılarla ilgili psikolojik rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
Sarı Kantaron Yağı ev şartlarında kolayca hazırlanabilen bir yağdır. Bunun için önce bitkinin çiçeklerini toplayarak hafifçe ezmek cam bir kavanoza doldurmak gerekir. Daha sonra çiçeklerin üzerine iyi kalite iki çay bardağı zeytinyağı ilave edilir ve bu şekilde kavanoz beş gün kadar güneşte bırakılır. Beş günün sonunda kabın kapağı kapatılır ve bir ay süresince direkt güneş ışığında bekletilir. Süre sonunda ince bir tülbent yardımıyla süzülen yağ kullanıma hazırdır. Ancak yağın serin bir yerde ışıktan korunarak saklanması gerekmektedir. Sarı Kantaron Yağı dışarıdan harici olarak kullanılmaktadır, kesinlikle içilmemelidir.

 

Sarı kantaron yağı hakkında vereceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar, umarım yazımız aklınızdaki soru işaretlerini gidermiştir. Bitkisel yağlar açısından son derece yararlı olan ve cilt, saç bakımı gibi kozmetik faydalara sahip olan diğer yağlarımıza aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Hindistan Cevizi Yağı Cilt Bakımı

Tarçın Yağı

Devamını Gör

Benzer Yazılar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close