Genel

Tesbih Ağacı Yağı Saça Kullanımı ve Faydaları

Tesbih Ağacı Yağı  ,Saç ve Saç Derisi için Tesbih Ağacı Yağı Faydaları ,Tesbih Ağacı Yağı Nasıl kullanılır?

Tesbih ağacı yağı neem yağı olarak da bilinmektedir ve özellikle saç dökülmesi ve saç biti sorunlarına karşı fayda sağlamaktadır. Bu  yazımıza da sizlere bu yağ hakkında bilgiler verdikten sonra yağın saça faydalarından ve kullanımından bahsedeceğiz.İyi okumalar dileriz.

Tesbih Ağacı Yağı 

Tesbih ağacı yağı  Hint leylak olarak bilinen tropikal neem ağacının tohumundan gelir. Tesbih ağacı yağı veya neem yağı dünya çapında halk ilaçları olarak geniş bir kullanım geçmişine sahiptir ve birçok durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Her ne kadar sert bir kokusu olsa da, yağ asitleri ve diğer besin maddelerinde yüksektir ve cilt kremleri, vücut losyonları, saç ürünleri ve kozmetikler gibi çeşitli güzellik ürünlerinde kullanılır. Tesbih ağacı yağının son derece  faydalı birçok bileşen, vardır. Bu bileşenlerden bazıları şunlardır:

  • Tesbih Ağacı Yağı Saça Kullanımı ve Faydalarıyağlı asitler (EFA)
  • limonoidlerin
  • E vitamini
  • trigliseritler
  • antioksidanlar
  • kalsiyum

Bu bileşenler sayesinde neem yağı saç ve cilt için bir çok yarar sağlar fakat bizler sizlere özel olarak aşağıda saç yararlarından bahsedeceğiz.

Saç ve Saç Derisi için Tesbih Ağacı Yağı Faydaları

 

  • Olağanüstü yüksek seviyelerde antioksidanlar – yaban mersini veya ıspanakta bulunanlardan çok daha fazlası – tesbih ağacı yağının  saç derisi cildini, serbest radikallerin neden olduğu sürekli hasardan korur. Neem ayrıca sağlıklı hücre bölünmesini destekleyen ve saç folikülü büyümesini ve işlevini uyaran rejeneratif özelliklere de sahiptir. Neem yağının düzenli uygulaması daha kalın, daha güçlü ve daha hızlı saç büyümesini destekleyecektir.
  • Neem yağı, saç derisi ve saçı besleyen ve sağlıklı tutan linoleik, oleik, stearik asitler gibi birkaç yağ asidi içerir. Nemlendirici efektler kuru, yetersiz beslenmiş veya kaba tüyleri pürüzsüz, ipeksi bir dokuya yeniden canlandırır ve onarır.
  • Tesbih ağacı yağı kepeklerin en önemli nedenlerinden biri olan kandida dahil olmak üzere birçok zararlı mantara  karşı etkilidir. Ayrıca kepek olduğunda, saç derisinin kırmızı ve tahriş olmasını sağlayan altta yatan bir iltihap vardır. Kaçınılmaz olarak, neem yağı anti-fungal özellikleri ile birlikte herşeyi halledecektir, aynı zamanda kızarıklık ve saç derisi tahrişine yardımcı olan anti-enflamatuar ve antiseptik etkileri vardır.
  • Egzama veya dermatit, kaşıntılı, kuru, kırmızı, pul pul dökülme ve kabuklandırıcı cilt ile karakterize inflamatuar bir cilt durumudur. Nimbidin, neemdeki antienflamatuar maddeler, steroidal olmayan ilaca (fenilbutazon) benzer şekilde davranır ve kızarıklık ve tahrişin azaltılmasına yardımcı olur. Buna ek olarak, neem yağı, cildin dış katmanlarına kolayca nüfuz eden yağ asitleri ve gliseritler açısından zengindir ve koruyucu bariyeri geri yükler, böylece nem kaybını önler.
  • Saç derisi kurtarıcısı olarak da adlandırılan, onun muazzam iyileşme özellikleri – anti-inflamatuar, antiseptik, antibakteriyel, anti-fungal, anti-viral – ile bu yağ  saç derisi için  iyi bir sağlıkta tutmaya yardımcı olur. Ayrıca, neem yağı da doğada serinletici, yatıştırıcı ve sıkılaştırıcı olarak kabul edilir. Neem yağını düzenli olarak saç derisinde kullanmak sebumun salgılanmasını düzenler ve aynı zamanda yağlı veya kuru kafa derisi koşullarını normalleştirir.
  • Neem yağı, baş bitini tedavi etmek için en iyi ev ilaçlarından biridir . Neem bitlerin büyümesini ve çoğalmasını engelleyen bir insektisidal bileşen olan azadirachtin içerir ve bu içeriği ile onları öldürür. Ayrıca, neem’deki diğer bileşenler, bitlerin yutma sistemini engeller, böylece iştahlarını açlık noktasına kadar azaltırlar.

Tesbih Ağacı Yağı Nasıl kullanılır?

Tesbih ağacı yağı kullanırken , zeytin, avokado , susam yağı veya jojoba yağı gibi baz yağlarla seyreltin . Bir harman içinde% 10 ile % 20 arasında Tesbih ağacı yağı kullanabilirsiniz. Kokuyu maskelemek ve etkilerini arttırmak için 4 ile 5 damla lavanta veya ylang ylang esansiyel yağı da ekleyebilirsiniz .

Kullanabileceğiniz bir karışım: 1 çay kaşığı Tesbih ağacı yağı, 3 çorba kaşığı avokado yağı ve 4-5 damla lavanta yağı alın . Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bunu saç derisine ve saçınıza uygulayın ve hafifçe masaj yapın. Yaklaşık bir saat kadar bekletin ve her zamanki gibi yıkayın. Daha fazla etki etmesi için gece boyunca da bırakabilirsiniz.

 

Saç bakımınızda sağlıklı olan bu yağımız haricinde aşağıdaki yağlarımıza da bakabilirsiniz. Saç sağlığınız için elimizden gelen bilgileri sizlere sunmaya devam edeceğiz. Sağlıklı günler dileriz.

Saç Bakımında Çay Ağacı Yağı

Keratin Saç Bakımı

Devamını Gör

Benzer Yazılar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close